oorkaarsen behandeling

Oorkaarsen

Het gebruik van oorkaarsen vindt zijn oorsprong bij de hopi indianen. Het geeft zuivering en harmonisatie van de verschillende energetische velden. Een behandeling met hopi oorkaarsen brengt je lichamelijk en geestelijk tot rust. De kruidige geur, het knisperende geluid en de warmte zorgen voor een zalig gevoel.

We beginnen steeds met een oorreflex massage waardoor de 141 acupunctuurpunten bewerkt worden. Op deze manier kan de werking van ieder orgaan ondersteund worden. De lymfe- en bloedcirculatie zullen in het hele organisme verbeteren.

Door een lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trillende lucht, te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, ontstaat er een lichte massage van het trommelvlies en de gehoor-gang. We verkrijgen een betere doorbloeding en er is een onmiddellijk effect op de drukregeling in het oor.

Onderzoekers wijzen op de weldadige "neveneffecten" van deze therapie. Namelijk het verlichten van hoofdpijn, migraine, sinusitis, neus-, keel- en oorproblemen, verkoudheid, griep, stress, oorsuizingen, slaapstoornissen, ...

Wordt niet toegepast bij epilepsiepatiënten, acute oor-ontsteking en doorboord trommelvlies.

Het is af te raden om op de dag van de therapie alcohol te gebruiken.
Ik maak gebruik van de originele Biosun-oorkaarsen. Deze worden nog steeds met de hand gemaakt met natuurlijke bestanddelen.
De holle kaars wordt gemaakt van zuiver natuurlijk linnen, gedrenkt in bijenwas vermengd met salie, kamille en St.-Janskruid (ontstekingsremmend en ontspannend).